Twee studenten van plat dak gered na keukenbrand in stad(Video)

GRONINGEN – Bij een keukenbrand in een studentenwoning aan het Hoornsediep(melding was Parkweg) in de stad Groningen zijn zaterdagnacht twee personen gewond geraakt. Omstreeks kwart over één werden de hulpdiensten opgeroepen. Twee studenten konden zich via een noodtrap aan de achterzijde woning op een plat dak in veiligheid brengen.

Daar heeft de brandweer hen weggehaald en naar beneden geholpen. Zij zijn door het ambulance personeel in twee ambulance behandeld vanwege rookinhalatie en overgebracht naar het ziekenhuis. De brand is hoogstwaarschijnlijk achter de koelkast ontstaan.

Door snel handelen en groot opschalen van meer brandweer is verdere uitbreiding van de brand voorkomen. Wel is de schade aan de studenten woning groot. Het onder gelegen bezorg restaurant Food At Home liep geen schade op.

De politie hield omwonenden op afstand. Na een uur was de klus geklaard.

Foto’s: S.Graafhuis © Compact Media /112 Groningen

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *