Hardlopers door het centrum van Assen.

ASSEN – Op zaterdag 1 juni vind er in het centrum van Assen de 5e editie plaats van de Asserstadsloop plaats. Het hardloopevenement waar jaarlijks honderden mensen aan meedoen, heeft voor het eerst sinds het bestaan de halve marathon op het programma staan. Naast de Asserstadsloop die in meerdere afstanden gelopen kunnen worden, bied het evenement ook de mogelijkheid aan kinderen en bedrijven om aan het hardloop spektakel mee te doen.

De organisatie hoopt op een deelnemersveld van boven de tweeduizend. Tijdens de Asser Stadsloop wordt er geld ingezameld voor de stichting Energy4All. Vijftig procent van de kinderen met deze energiestofwisselingsziekte overlijd voor hun tiende verjaardag. Zeventig tot tachtig procent wordt nooit volwassen. Er bestaat echter nog geen medicijn. Energy4All zamelt geld in om onderzoek hier naar te bevorderen.

PROGRAMMA:
18.20 uur Start 1000 meter voor 6 t/m 8 jaar
18.30 uur Start 1000 meter voor 9 t/m 12 jaar
18.45 uur Prijsuitreiking
19.00 uur Start halve marathon
19.15 uur start 10 kilometer
19.25 uur start 5 kilometer
* fouten en wijzigingen onder voorbehoud.
Foto’s Organisatie Asserstadsloop

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt