Vliegtuig raakt naast de baan op vliegveld Eelde (Video)

Eelde- Woensdagavond even na 18.00 uur werd er door de verkeerstoren op Groningen Airport Eelde aan de Meldkamer noord Nederland doorgegeven dat er een vliegtuigje van de baan was geraakt. Hierop werd door de meldkamer gelijk de zogenoemde 1B procedure gealarmeerd. Hierop werden diverse hulpdiensten richting het vliegveld gestuurd.

Enkele minuten later werden de korpsen van Assen en Eelde afgemeld. Op het vliegveld had men de situatie onder controle. Het eenmotorige toestel was tijdens het taxiën van de baan geraakt en de piloot had zich zelf in veiligheid kunnen brengen. De Vliegveldbrandweer heeft het toestel nog gecontroleerd. Het toestel zal worden geborgen. Het overige vliegverkeer heeft maar kort last ondervonden van de crash. Tijdens de afhandeling stegen er alweer diverse toestellen op.

Foto’s P.Koene & R.Koene © Compact media / Nieuwsflyer.nl

RTV Noord


P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt