Brandweer gealarmeerd voor heidebrand in Rolde

Rolde- Donderdagmiddag even voor 18.00 uur werden de korpsen van Assen en Rolde gealarmeerd voor een Heidebrand in de omgeving van het voetbalveld in Rolde. Bij aankomst van de brandweer werd er een verkenning over het gebied uitgevoerd omdat niet zeker was waar de brand zou woeden.

Eerder vandaag was de brandweer al op dezelfde locatie bij een heidebrand geweest. Toen ging een gebied van ongeveer20 bij 20 meter in vlammen op. Na de verkenning kon de brandweer niet achterhalen waar de brand zou zijn. Hierop werd door de politie contact gelegd met de meldster. Zij kon aan de brandweer uitleggen waar zij de brand had gezien. Hier werd duidelijk dat er op dezelfde locatie als vanochtend geprobeerd was om brand te stichten. De brandweer heeft met een brandblusser en wat zand de rokende resten gedoofd.

De politie heeft het voorval vastgelegd. De Asser brandweer kon kort na aankomst weer terug naar de kazerne.

Foto’s P.Koene © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt