Nationale herdenking brandweermannen

ARNHEM –  Op de derde zaterdag van juni worden alle brandweerlieden die zijn omgekomen bij het uitoefenen van hun beroep na 5 mei 1945 herdacht. Dit gebeurd bij het Nationaal Brandweermonument aan de Kemperbergerweg in de bossen van Schaarsbergen.

De Minister Opstelten van Veiligheid en Jusititie houdt bij de ceremonie een toespraak. Ook zullen de namen van deze 90 brandweerlieden worden opgenoemd. Onder de namen zijn de brandweermannen van het korps Eelde die zijn omgekomen bij de brand in een scheepswerf in De Punt.

Foto: Archief © Compact Media

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt