Peter Koning wint Ronde van Zuid-Oost Friesland

APPELSCHA – Op zondag 16 juni werd Peter Koning uit Venhuizen eerste bij de KOGA wielerronde van Zuid-Oost Friesland. De wielrenner van het Metec Continental Cyclingteam kwam samen met twee andere teamgenoten gebroederlijk over de finish op de Bosberg in Appelscha nadat ze 180 kilometer hadden afgelegd.

De kopgroep met de uiteindelijke winnaar werd al snel in de koers gevormd. In de eerste tien kilometer trok het team van Metec vol door wat voor een breuk in het peloton zorgde en een kopgroep van uiteindelijk dertien wielrenners ontstond. De kopgroep had bij de eerste doorkomst in Appelscha een voorsprong van twee minuten en vijfenveertig seconde op het peloton.

De voorsprong van de kopgroep met daarin zeven wielrenners van Metec maar ook Umberto Atzori uit Zorgvlied liep gedurende de ronde op tot ongeveer vier en halve minuut. Het team van Metec was natuurlijk aan hun stand verplicht de ronde op hun naam te schrijven. Om en om werd door het team van Metec gedemarreerd.

Dit had als gevolg dat drie man wegreden bij de anderen. Ondanks dat ze gebroederlijk naast elkaar fietste kwam Peter Koning voor Elmar Reinders uit Emmen en Joey van Rhee uit Nijverdal over de finish.

Tekst en Foto’s: R.Koene © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

 

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt