112 Kort: Brandweer redt vogel uit schoorsteenpijp in Assen

Assen- Woensdagmiddag werd de brandweer aan de Adelaarsweg in  Assen ter assistentie gevraagd voor een dier in nood. Hier zou een vogel op hoogte vastzitten.

Bewoners en omwonende hadden om hulp van de brandweer gevraagd aangezien er een jonge vogel vast zat onder de afscherming van de schoorsteen. Deze was waarschijnlijk door een opening aan de zijkant naar binnen gegaan en kon zelfstandig niet meer de pijp verlaten. De brandweer heeft na aankomst de hoogwerker in positie gebracht om de jonge kraai uit de pijp te bevrijdden.

Nadat de afdekking was verwijderd en de ingang was afgesloten liet de jonge kraai zich gemakkelijk vangen. Eenmaal op de grond werd de kraai in een doos gezet in afwachting van de dierenambulance. De jonge kraai had verwondingen opgelopen aan zijn borst en poten. De inzet van de brandweer trok een boel bekijks.

Foto’s P.Koene © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt