Blikseminslag veroorzaakt boerderijbrand en veel alarmeringen binnen gemeente Westerveld.

Westerveld-  Hevig onweer boven de gemeente Westerveld heeft woensdag voor veel meldingen gezorgd binnen de brandweerkorpsen van deze gemeente.

De brandweer van  Havelte rukte als eerste uit voor een melding van stormschade op de N371, hier lagen veel takken op de weg, waardoor men genoodzaakt was om deze weg tijdelijk af te sluiten. Brandweer Diever rukte vervolgens uit omdat bij een collega brandweerman de bliksem in de nok van het huis was ingeslagen. Gelukkig was hier alleen maar materiele schade en veel omwonenden zaten zonder stroom.

Brandweer Dwingeloo kreeg een melding van woningbrand aan het Westeinde. Hier had ook blikseminslag plaats gevonden in het achterste gedeelte van de woonboerderij, met als gevolg dat deze in een mum van tijd vlam vatte. Er was gelijk al opgeschaald naar middelbrand waardoor ook de korpsen Ruinen en Hoogeveen uit moesten rukken. Helaas viel er niet veel meer te redden. De brandweerkorpsen probeerden nog het voorhuis te redden maar helaas dit moest men ook deze gecontroleerd uit laten branden.

Ondertussen was het korps van brandweer Beilen uitgerukt voor een natuurbrand in Dwingeloo, nabij camping de Noordster. Hier werd door de brandweer Havelte later ook assistentie verleend nadat zij de N371 weer vrij hadden gegeven voor het verkeer.

Foto’s I.vd Belt © Compact Media / Photoietje

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt