Grote hulpverlening voor vier personen in mestsilo ( Update)

Makkinga-  Woensdagmorgen om 11.15 werd de brandweer van Oosterwolde gealarmeerd voor een ongeval aan de Buterheideveld in Makkinga. Enkele ogenblikken later werd er opgeschaald naar Grip 1. Hierbij werden de korpsen van Drachten en Oldeberkoop gealarmeerd. Ook de duikploegen uit Assen, Heerenveen/Jubbega en Sneek werden naar de incidentlokatie gestuurd.

Daarnaast werd ook de assistentie ingeroepen van twee Lifeliners. De Lifeliner 4 uit groningen en de Lifeliner 1 uit Amsterdam.

Op het terrein van een boerderij zijn vier personen in een mestsilo terecht gekomen, volgens het uitgegeven persalarm waren alle vier de personen niet aanspreekbaar.

Inmiddels is bekend geworden dat er drie personen bij het ongeval zijn omgekomen. Een vierde persoon is door de Lifeliner 4 in kritieke toestand overgebracht naar het UMCG. De Technische Recherche is momenteel bezig met een onderzoek. Over de oorzaak is ons momenteel nog niets bekend.

Update:

De politie Noord Nederland heeft inmiddels meer informatie van de dodelijke slachtoffers en de zwaargewonde man vrijgegeven. De dodelijke slachtoffers zijn een 26 jarige man uit Makkinga, een 42 jarige man uit Nijlân en een 29 jarige man uit Joure. De zwaargewonde man die door de Lifeliner naar het UMCG is overgebracht is een man uit Veenhuizen. Het onderzoek naar de toedracht van het ongeval is nog in volle gang. De omgeving is zwaar geschokt door het incident. Voor de bewoners in het dorp organiseert de gemeente Oostellingwerf later vandaag een bijeenkomst.

Foto’s: © 112Oosterwolde.nl

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt