Dakota DC3 op bezoek bij Groningen Airport Eelde

EELDE – Op zondag had de Dutch Dakota Association enkele rondvluchten gepland vanaf Groningen Airport Eelde. De rondvluchten boven Noord-Nederland vonden plaats in een historisch vliegtuig. De Dakota DC3 is een Amerikaans vliegtuig die zijn dienst bewees voor de Amerikaanse Air Force. Hierna kwam het toestel in handen van Z.K.H. Prins Bernhard waarbij de Dakota DC3 als eerste Nederlandse regeringsvliegtuig werd gebruikt. Nu is het toestel in handen van de Dutch Dakota Association organiseerd de organisatie per jaar verschillende rondvluchten boven Nederland, Duitsland en België.

Er werden vandaag volgens berichten drie rondvluchten gehouden boven Drenthe en Groningen. Het historische vliegtuig trok vandaag veel bekijks rondom Groningen Airport Eelde. Op zondag 4 augustus staan er weer twee rondvluchten gepland boven de Noordelijke provincies.

Foto’s: R.Koene en P.Koene © Compact Media

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt