Woonboerderij gaat verloren aan brand in Zuidlaren (VIDEO)

ZUIDLAREN – Omstreeks 19.15 uur werden de brandweerkorpsen van Zuidlaren en Vries gealarmeerd voor een brand bij een agrarisch bedrijf aan de Tienelsweg in Zuidlaren. Bij aankomst van de brandweer bleek er een brand te woeden in een woonboerderij waarbij de vlammen al uit het dak sloegen. De brandweer van Groningen kwam ter plaatse met een hoogwerker die door het grootwatertransport van Zuidlaren gevoed werd. Ook werd er uit voorzorg een ambulance ter plaatse gestuurd.

De brandweer kon echter voorkomen dat het voorhuis van de boerderij aan de vlammen op ging. Wel heeft het behoorlijke waterschade opgelopen. Vermoedelijk is de brand ontstaan door werkzaamheden in de woning echter is dit nog niet duidelijk. De zwarte rookwolken over Zuidlaren waren van veraf al te zien. Stichting Salvage zal de schade opnemen van de brand en de bewoners namens de verzekering hierin bijstaan. De brandweerkorpsen zijn nog enige tijd bezig met nablussen.

Foto’s P.Koene & R.Koene  © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

Drenthe Journaal

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

One thought on “Woonboerderij gaat verloren aan brand in Zuidlaren (VIDEO)

  • 26 juni, 2013 at 13:19
    Permalink

    Dat huis is van een meisje uit mijn klas, gelukkig ging ze vandaag weer naar school
    En het huis was nog niet eens af ze wouden het over een paar weken afronden, ik heb heel veel medelijden met hun
    De dieren waren ook veilig gebracht

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt