Aanhoudingen bij TT Festiviteiten

Assen – Een zestal personen werd donderdagavond en -nacht door de politie aangehouden tijdens de TT- festiviteiten in Assen. De meesten gingen in de boeien bij enkele vechtpartijen en opstootjes. Een bezoeker van een TT-camping werd aangehouden nadat hij een fiets van een politieman had gestolen. Zo’n 30.000 mensen bezochten de optredens van diverse artiesten in de binnenstad. Grote incidenten deden zich niet voor.

Voor de politie verliepen de festiviteiten nagenoeg probleemloos. Door de hevige regenval vertrok het gros van de bezoekers al vroeg in de nacht. De arrestaties voltrokken zich in de binnenstad en bij de campings bij het TT-circuit. Bij een van de aanhoudingen op één van de campings ging een omstander er met de dienstfiets van een agent vandoor. Hij legde het echter af tegen de snelheid van enkele politiepaarden waarmee de achtervolging was ingezet. De fietsendief werd aangehouden; zijn jas bleek ook nog eens te zijn gestolen.

Preventieactie

De politie startte gisteravond een preventieactie tegen diefstal van motorfietsen. Rond de TT in 2012 werden bij hotels in de drie noordelijke provincies meer dan twintig dure sportmotoren gestolen. Hoteleigenaren zijn dit jaar door de politie gevraagd hun gasten te informeren. Morgen worden de motorrijdende bezoekers van de TT met onder meer matrixborden gewaarschuwd. Bij de hotels wordt door de politie een extra oogje in het zeil gehouden. Tot nu toe zijn er bij de politie nog geen diefstallen van motorfietsen gemeld.

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt