TT Nacht 2013: Drukte in Asser binnenstad (UPDATE)

Assen- Op de vrijdag voor de TT-races is er ieder jaar een groot volksfeest in de binnenstad. Motorrijders, jeugd en andere belangstellenden trekken ieder jaar in grote aantallen naar de binnenstad van Assen om te genieten van de diverse acts die op de podia spelen.

Om ongeveer 20.00 werd er voor de derde keer de TT-NightRide gehouden, honderden motoren kwamen in een lange stoet naar de binnenstad. Hierdoor werd het begin van de TT Nacht ingeluid. Om ongeveer 20.30 uur begonnen de diverse artiesten met hun optredens. Doordat de podia verspreid door de binnenstad staan is er voor ieder wat wils. Zo kon men op het Radio NL podium genieten van o.a. Jannes, Bouke en De Alpenzusjes. Op de Red Bull Stage stonden vanavond de draaitafels van o.a. Willie Wartaal, Steve Donovan en Yellow Claw.

Op de Main Stage Weiersstraat was de grote publiekstrekker Mooi Wark, Ondanks dat het tijdens hun concert begon te regenen wisten de mannen het publiek dusdanig op te zwepen dat het niet uitmaakte dat het regende. Ook de band Scrum had geen probleem om het aanwezige publiek te vermaken, al was de binnenstad door de regen een stuk rustiger dan voorgaande jaren. Maar met hun unieke sound van Powerfolk wist Scrum er toch een leuk feestje van te maken. Afgesloten werd er door de Bökkers.

Terwijl op de Main Stage Weiersstraat de bands hun repertoire speelden was het op de Main stage Koopmansplein ook een hoofdpodium opgebouwd. Hier speelden de Dudettes, Handsome Poets en Krystl. Sven Hammond Soul had dit jaar de eer om als afsluitende act op dit podium te spelen.

Foto’s P.Koene, R.Koene & H.Huizinga © Compact Media

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt