Brandweer haalt gewonde kat van dak

Assen- Zaterdagmorgen werd de brandweer van Assen gevraagd om assistentie te verlenen aan de Dierenambulance aan de Roggehullen in Assen.

Omwonenden hadden de dierenambulance gebeld aangezien er een kat al geruime tijd op de nok van het dak zat. Het diertje zou volgens omwonenden gewond zijn. Ook had de poes geen interesse aan de vogels. Normaal zou een kat wel zelfstandig van het dak af komen op het moment dat de brandweerwagen in de buurt komt echter gaf de kat ditmaal geen krimp. Ook toen de mand van de hoogwerker naast de kat kwam vertrok het beest geen krimp. De brandweerlieden konden de kat dan ook gemakkelijk vangen en naar beneden brengen.

Op de grond werd de kat door de dierenambulance gecontroleerd en bleek dat er inderdaad verwondingen waren. Door het kokertje van de halsband te openen kon ook de eigenaar snel getraceerd worden.

De kat zal door de dierenarts behandeld worden.

Foto’s: P.Koene © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt