De Lus van Roden voor dames gewonnen door Australische Sarah Roy.

RODEN – Vrijdagavond heeft de Australische Sarah Roy uit Victoria de wielerronde de Lus van Roden op haar naam weten te schrijven. Het wielerevenement is één van de bekendste criteriums in het Noorden, wat ook weer dit jaar veel bekijks trok. De Australische Sarah Roy versloeg in de sprint op de Brink in het centrum van Roden haar concurrenten Nina Kessler (Velserbroek) en als derde eindigde Esra Tromp uit Coevorden. De 43 editie van de wedstrijd van de dames startte om 17.30 uur en ging over 47 ronden en was goed voor zestig kilometers.

In de slotfase van de koers werd een kopgroep van 12 rensters gevormd die met een voorsprong van meer als dertig seconde het peloton voor bleef. De regionale deelneemster Trieneke Fokkens uit Leutingewolde zat ook in de kopgroep en had graag het criterium op haar naam willen schrijven, echter viel ze met de vierde plaats net buiten de ereprijzen.

Foto’s: R.Koene © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt