Jelmer Asjes verrassende winnaar van de Lus van Roden.

RODEN – De 43 editie van het Noord-Nederlandse wielercriterium de Lus van Roden kende een verrassende winnaar in Jelmer Asjes. De 26 jarige wielrenner uit Wormerveer van het Croford Cycling team was Wim Stroetinga en Jeff Vermeulen te snel af. De heren vormde in het begin van de 100 kilometer lange koers samen met Umberto Atzori uit Zorgvlied, Stefan Poutsma uit Peize en Elmar Reinders uit Emmen, al snel een kopgroep. De laatst genoemde won op donderdag al de wielerronde van Norg en staat in belangstelling van Lotto-Belisol.

De kopgroep van zes man hadden halvewege de koers al een ronde voorsprong opgebouwd op het peloton die hierdoor eerder gingen af sprinten dan de koplopers. Voor Stefan Poutsma verliep de finale echter teleurstellend door een tweede lekke band, verloor hij tijd en kon hij geen rol meer spelen om de prijzen. Jelmer Asjes verraste de anderen door bij nog vier ronden te gaan weg te rijden. In de laatste paar honderd meters van de wedstrijd werd het nog even spannend toen Wim Stroetinga wel erg dichtbij kwam, maar Jelmer Asjes bleef de Fries voor.

Jeff Vermeulen uit Hoogvliet mocht naast de derde prijs ook nog de flitspremie ophalen. De wielrenner was door de politie op de Brink met 62 kilometers per uur gemeten. In plaats van een boete leverde hem dit een premie van € 62,- op.

Foto’s: R.Koene © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

Drenthe Journaal

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt