Gezellige eerste dag van de Nijmeegse Vierdaagse.

NIJMEGEN – De eerste loopdag van de 97 editie van de Nijmeegse Vierdaagse is voor de meeste wandelaars goed verlopen. De eerste dag die noordelijk van Nijmegen plaatsvond kende in vergelijking met voorgaande jaar minder afvallers. Gedurende de dag vielen er 917 deelnemers af.

De sfeer in zat onderweg in de Gelderse dorpen er goed in ook op het Wedren in het centrum van Nijmegen was het erg gezellig. Op de zomerse dag kwamen er 41.576 lopers over de finish. Aan het einde van de dag werd duidelijk dat meer als duizend lopers zich bij de hulpverleners hadden gemeld met blaren en andere problemen.

De tweede loopdag gaat via Alverna, Wijchen en Balgoy richting de Maas om vervolgens via Niftrik, Wijchen Beuningen en Weurt terug te gaan naar Nijmegen. Het weer op de woensdag zal het zelfde waarbij de temperatuur net iets hoger zal zijn als vandaag. Veel lopers hebben na het voltooien van hun afstand vroeg hun verblijfplaats opgezocht om te rusten en morgenvroeg weer aan de start te verschijnen.

Het evenement is live te volgen op diverse webcams op de website van de 4daagse of op 4daagse TV. In Nijmegen zelf zijn gedurende de festiviteiten diverse optredens georganiseerd. Op vrijdag 19 juli worden de wandelaars met de Via Gladiola binnengehaald door familie, vrienden en kennissen.

Voor sommige deelnemers zal de Nijmeegse Vierdaagse afzien worden, waarbij voldoende gedronken moet worden en het lichaam goed bedekt of ingesmeerd dient te worden.

Heeft u beeldmateriaal van de Nijmeegse Vierdaagse dan kunt u dit naar ons toesturen op Redactie@compactmedia.nl . Geef dan een korte beschrijving van de foto of eventueel het achterliggende verhaal.

Tekst © Compact Media

Statistieken 2013 in vergelijking met 2012:

Inschrijvingen 2013 46.000 + 1000
Aangemeld op zondag en maandag 42.493 + 1021
Vierdaagse gestart Onbekend
1e dag uitgevallen (Uitvallers 2012 1e dag 1159) 917 – 242
1e dag uitgelopen 41.576 +1263
2e dag niet gestart/ uitgevallen 857 -51
2e dag uitgelopen 40.719 +1314
3e dag niet gestart/ uitgevallen 964 -29
3e dag uitgelopen 39.755 +1343
4e dag niet gestart/ uitgevallen
Vierdaagse uitgelopen

 

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt