Vier dagen afzien tijdens de Nijmeegse Vierdaagse

NIJMEGEN – Op dinsdag 16 juli wordt op de vroege morgen om 04.00 uur op het Wedren in Nijmegen het startschot gegeven voor de 97ste editie van de meerdaagse wandelpresatietocht de Nijmeegse Vierdaagse. Dit jaar hadden 46.000 deelnemers zich aangemeld voor het bijzondere en indrukwekkende wandelevenement een 1000 meer als voorgaande jaar.

Aan de wandeltocht doen naast individuele deelnemers, militairen en politiekorpsen vanuit de gehele wereld ook overheidsinstellingen en particulieren bedrijven mee. De eerste dag gaat via Lent, Bemmel, Huissen richting Arnhem om vervolgens via Elst, Valburg, Slijk-Ewijk, Oosterhout en Lent weer terug te gaan naar Nijmegen. Dit jaar werd ook bekend dat Defensie tot en met 2017 de Nijmeegse Vierdaagse zal steunen.

Echter is uit een verzoek van Wet Openbaar Bestuur gebleken dat in 2012 veel belastinggeld is uitgegeven voor het deelname aan bovenstaande evenement. In 2012 werd er bij één overheidsinstelling tienduizenden euro’s uitgeven voor ongeveer 20 personen. Het WOB document bied ons geen inhoudelijke specificaties of bonnetjes van de uitgaves, waardoor wij er van uit moeten gaan dat de informatie die is verstrekt door de desbetreffende instantie in de brief klopt. Echter is wel gebleken dat de uren van deze medewerkers zijn doorbetaald ook tijdens oefendagen en dat er een buitenlandse reis naar Luxemburg zijn bekostigd. Dit alles van belastinggeld, naast deze kosten werden er ook kosten opgevoerd voor kleding, wandelschoenen en vervoer van de medewerkers.

Hiermee willen wij ook de andere kant van de spreekwoordelijke medaille laten zien, ondanks dat wij de inzet van de deelnemers waarderen en het evenement natuurlijk steunen zijn wij van mening dat medewerkers van de overheid vrijwillig moeten deelnemen aan dit soort evenementen en een eigen bijdrage dienen te betalen voor onkosten.

Het evenement is live te volgen op diverse webcams op de website van de 4daagse of op 4daagse TV. In Nijmegen zelf zijn gedurende de festiviteiten diverse optredens georganiseerd. Op vrijdag 19 juli worden de wandelaars met de Via Gladiola binnengehaald door familie, vrienden en kennissen.

Voor sommige deelnemers zal de Nijmeegse Vierdaagse afzien worden, waarbij voldoende gedronken moet worden en het lichaam goed bedekt of ingesmeerd dient te worden.

Heeft u beeldmateriaal van de Nijmeegse Vierdaagse dan kunt u dit naar ons toesturen op Redactie@compactmedia.nl . Geef dan een korte beschrijving van de foto of eventueel het achterliggende verhaal.

Tekst © Compact Media

Statistieken 2013 in vergelijking met 2012:

Inschrijvingen 2013 46.000 + 1000
Aangemeld op zondag en maandag 42.493 + 1021
Vierdaagse gestart
1e dag uitgevallen
1e dag uitgelopen
2e dag niet gestart/ uitgevallen
2e dag uitgelopen
3e dag niet gestart/ uitgevallen
3e dag uitgelopen
4e dag niet gestart/ uitgevallen
Vierdaagse uitgelopen

 

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt