Broers aangehouden voor openlijke geweldpleging

Assen – De politie hield in de nacht van woensdag op donderdag 2 broers, 16 en 18 jaar oud, aan. Het duo wordt ervan verdacht een personenauto te hebben vernield en een bestelbus te hebben beklad.

Surveillerende politie hoorde kort daarvoor lawaai en glasgerinkel komende uit de richting van de Maasstraat in de wijk Pittelo. Direct daarop kwam een groep van ongeveer 5 jongeren de politie tegemoet rennen en bij het zien van hen nam deze groep de benen. De broers konden aangehouden en ingesloten worden. Tijdens onderzoek bleek een in de Geulstraat geparkeerde personenauto vernield te zijn en waren onder andere de spiegels eraf getrapt. Een aan de Geulstraat geparkeerde bestelbus bleek met vermoedelijk een stift beklad te zijn. De politie stelt een onderzoek in.

De politie is vanaf dinsdag 23 juli nadrukkelijker en frequenter aanwezig zijn in de stadswijk Pittelo. Dat is maandagmiddag afgesproken tussen politie, openbaar ministerie en de gemeente. De extra inzet is één van de maatregelen die de overlast van een groep jongeren in de wijk moet beteugelen. Daarnaast wordt gewerkt aan een pakket van aanvullende maatregelen die de extra politie-inzet gaat ondersteunen.

De betreffende groep jongeren zorgt al geruime tijd voor overlast in Pittelo.

Met regelmaat is er sprake van het plegen van vernielingen, het vertonen van intimiderend gedrag en het veroorzaken van hinder in (delen van) de wijk. Maatregelen van gemeente en politie zorgden de afgelopen periode tijdelijk voor een afname van het aantal incidenten, maar de afgelopen week nam het aantal overlastmeldingen van bewoners weer toe.

De extra inzet van de politie is één van de maatregelen die de overlast in Pittelo moet terugdringen. Het is de bedoeling dat de extra politie-inzet wordt ondersteund met aanvullende acties. Die zijn momenteel in voorbereiding en moeten meerdere mogelijkheden bieden tot een effectieve en structurele aanpak van de overlast.

Tekst: Politie.nl

Foto: Archief Compact Media

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt