Truckstar Festival 2013: een groot succes (Update Hollandse Avond)

Assen- Zaterdagmorgen om 10.00 ging het grootste truck Festival van Nederland van start. Het Festival begon met de racetrucks. Daarna volgde de altijd populaire caravan race. Gelijk in de eerste races gingen er al enkele caravans aan stukken. Hierdoor hadden de vrijwilligers langs de baan al gelijk de kans om hun mouwen op te stropen om de rotzooi weer op te ruimen. Nadat de caravans de baan hadden verlaten werd de baan opgebouwd voor de stuntmotoren van de FMX stuntshow. De stuntrijders wisten het publiek te vermaken met diverse sprongen.

Na de stuntshow werd het rechte stuk van het TT-circuit gebruikt om de Decibellen te meten voor de jaarlijkse decibellencontest. Vervolgens werden er de Chauffeursspelen gehouden. Kort voor 13.00 uur waarschuwde de organisatie voor het naderende weer.  Kort na de waarschuwing van de organisatie werd het donker aan het lucht, toen het daarna daadwerkelijk begon te regenen en te waaien werd het programma kort stilgelegd. Omstreeks 14.00 uur werden de chauffeursspelen hervat. De regen was echter nog steeds aanwezig.

In de middag zal het programma op de Chauffeursspelen na herhaald worden. Na het dagprogramma zal er vanavond een avondprogramma zijn op het circuit.

Update:

Tijdens de 33 editie van het Truckstar Festival wordt op zaterdagavond traditie getrouw de Hollandse Avond gehouden. Tijdens deze avond treden artiesten van Nederlandse bodem op voor duizenden Truckers. De sfeer zat bij het publiek van het Truckstar Festival er direct goed in.

De band Mooi Wark en presentator Willie Oosterhuis maakte gezamelijk een dolle boel van tijdens het Truckstar Festival. Wat bij sommige aanwezige nog lang blijven hangen. Zo waren er ook nog optredens van de Gebroeders Ko en vaste waarde Henk Wijngaard. Voor het optreden van de Drentse zanger Jannes werd mede door de medewerking van Truckstar een mooi moment voltrokken.

Een jonge vrouw uit Barneveld werd door presentator Willie Oosterhuis speciaal het podium opgeroepen, waarbij na een korte inleiding, de vriend van de vrouw het woord overnam. De jongeman met overigens een zeer heze stem vroeg zijn vriendin onder toeziend oog van duizenden bezoekers, zijn vriendin na een relatie van 7 jaar ten huwelijk. Gelukkig voor de man zei zijn vriendin jaar en was het aan Jannes het feest tot een goed einde te brengen.

MORGENMIDDAG MEER FOTO’S VAN DE HOLLANDSE AVOND!

Foto’s: P.Koene, H.Huizinga, J. Kuiper & W.Dekker. © Compact Media & Moiassen

 

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt