Brandweer Vries biedt verkoeling aan kippen

Vries/Donderen- De brandweerlieden van Vries kreeg vrijdagmorgen de melding om zich de melden bij de kazerne.

Al daar werd medegedeeld dat een pluimveebedrijf aan de Bunnerveenseweg om assistentie had verzocht, de eigenaar wilde uit voorzorg de schuur koelen om te voorkomen dat het te warm in de schuur zou worden. Gisteren was er nog geen probleem bij 30 graden, maar omdat nu nog warmer wordt kan het wel problemen veroorzaken. Dit omdat er in de schuur slachtrijpe kippen verblijven en deze meer vanuit zichzelf al meer warmte produceren dan doorsnee kippen.

Het koelen bleek niet zo simpel als het lijkt, men kon ter plaatse niet genoeg druk krijgen om het waterkanon te gebruiken. Uiteindelijk zat er niets anders op om met de straalpijpen te koelen, wat overigens een behoorlijk tijdrovende klus is.

Het afvoeren van de kippen naar de slachterijen is in volle gang, maar het probleem is dat iedereen nu van zijn slachtrijpe kippen af wil.

Overigens zei de eigenaar dat vanwege de drukte, de slachterijen morgen ook zullen slachten. Het pluimveebedrijf vindt het welzijn van de dieren erg belangrijk en achtte het daarom noodzakelijk te koelen.

Foto’s: M.Druppers © Compact Media / 112eelde.nl

Publicatie:

Drenthe Journaal

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt