Geslaagde Footgolf editie in Assen.

ASSEN – Zaterdagmiddag omstreeks 15.15 uur werd op het Drentsche Golf en Country Club de eerste voorronde van het Nederlandse Kampioenschap Footgolf gehouden. De sport Footgolf zegt het al eigenlijk al, het is een combinatie van voetbal en golf. Aan het evenement in Assen deden 67 deelnemers mee uit alle windstreken van Nederland. Hieronder ook oudspeler Ignacio Tuhuteru die in zijn carriere o.a. voor FC Groningen en SC Heerenveen heeft gespeeld.

In teams van vier spelers werd een parcour van negen holes afgewerkt, waarbij de bal over een afstand van 80 a 120 meter moest afleggen en in zo’n weinig mogelijk trappen de hole moest bereiken. De 12 beste deelnemers mochten in de finale over 3 holes uitmaken welke vijf deelnemers naar de Nederlandse Kampioenschap op 8 september in Spaarnwoude gaan.

Jim Kuipers uit Hoofddorp werd eerste en kwalificeerde zich voor het NK, net als vier anderen waaronder twee belgen. Zij spelen dan tegen oud voetballers als Frank de Boer, Dennis Bergkamp en Roy Makaay. U kunt zich nog kwalificeren door deel te nemen aan de wedstrijd in Winkel (NH)

Foto’s: R.Koene © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt