Mogelijk gewonden bij schietincident

HEERENVEEN – De politie heeft vrijdagnacht rond 5.00 uur op een industieterrein in Heerenveen-Zuid op een personenauto geschoten. De twee inzittenden van de auto wisten te vluchten. Zij raakten vermoedelijk gewond. De Rijksrecherche stelt een onderzoek in naar de toedracht van het incident.

De agenten wilden de auto, die met gedoofde lichten reed, controleren. Daarna reden de agenten de auto klem. Hierop stapten de agenten uit om de inzittenden te controleren. Op dat moment ramde de bestuurder van de auto het politievoertuig en reed men in op de agenten. Hierop voelden de agenten zich genoodzaakt hun vuurwapen te pakken en vervolgens te schieten op de auto.

Bloedsporen

De auto ging er vandoor. Even later werd de auto zonder de inzittenden gevonden op de Zanden in Heerenveen. In de auto trof de politie bloedsporen aan. Vermoedelijk zijn beide inzittenden gewond geraakt bij het schietincident. Ook kon tijdens het eerste onderzoek worden vastgesteld dat op de auto valse kentekenplaten zaten.

Rijksrecherche

Tijdens een uitgebreide zoektocht naar de verdachten, onder meer met behulp van de politiehelikopter en speurhonden, werden de inzittenden niet aangetroffen. Ook werd een Burgernetactie ingezet om uit te kijken naar mogelijk gewonde personen, die uit de bewuste auto gevlucht zijn. De Rijksrecherche stelt een onderzoek in naar de toedracht van het incident. Voor de agenten, die niet gewond zijn geraakt, is opvang geregeld. De auto van de verdachten is veiliggesteld voor nader sporenonderzoek. De politieauto raakte beschadigd door de aanrijding.

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt