Auto schiet door tuin bij autobrand.

OOSTERWOLDE – Dinsdagavond even na 18.00 uur werden de brandweerkorpsen van Oosterwolde en Appelscha gealarmeerd voor een autobrand aan ‘T Oost in Oosterwolde. Bij aankomst van de brandweer bleek het brandende voertuig in de bosschages te staan. De bestuurder van de auto schoot op de kruising met de Oosterbrink een naastgelegen tuin in.

Het korps van Oosterwolde bluste de brand met schuim, waarna het korps van Appelscha de SUV uit de tuin trok. De bestuurder werd door het aanwezige ambulance personeel gecontroleerd op verwondingen. De man hoefde zich niet onder doktersbehandeling te laten stellen waarna hij met de politie meeging.

De oorzaak van de brand en de situatie is onbekend. De auto is door een berger afgevoerd.

Foto’s: R.Koene © Compact Media / 112inhetnieuws.nl

Politiebericht:

Oosterwolde – Een 72-jarige man uit Oosterwolde is dinsdagmiddag een tuin ingereden aan het Oost in Oosterwolde.

Een getuige die achter de man reed, zag dat de man dusdanig over de weg slingerde dat tegemoetkomend verkeer moest stoppen of uitwijken. Uiteindelijke belandde de man in de tuin. De auto begon te branden op de coniferen. De brandweer moest eraan te pas komen om de auto te blussen. Een blaastest wees uit dat hij onder invloed van alcohol was. De man verklaarde suikerziekte te hebben. Hij werd onderzocht door ambulancepersoneel, maar qua gezondheid was alles verder in orde. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek dat hij 790 ug/l blies. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Publicatie:

Omrop Fryslan

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt