Brandweer urenlang bezig met stormschade in Eelderwolde

Eelderwolde- In de nacht van maandag op dinsdag trok er een hevig onweersfront over de regio. Diverse brandweerkorpsen moesten uitrukken voor blikseminslagen en omgewaaide bomen. De brandweer van Eelde kreeg kort na 01.00 uur de melding van stormschade aan de Hoofdweg in Eelderwolde.

Bij aankomst van de brandweer bleek de bliksem in een bijna 30 meter hoge boom te zijn ingeslagen. Hierdoor waren diverse grote takken gevaarlijk boven de weg komen te hangen. De brandweer heeft hierop assistentie gevraagd van de hoogwerker van de brandweer Assen.

De brandweer heeft door middel van de hoogwerker alle loshangende takken verwijderd. Omdat de boom moeilijk te bereiken was heeft het geruime tijd geduurd voordat alle takken waren verwijderd. Om 04.00 waren alle takken weggehaald en kon de brandweer weer terug naar de kazerne.

De gemeente Tynaarlo zal de takken afvoeren.

Foto’s P.Koene © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

Publicatie:

Drenthe Journaal

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt