Brandweer voorkomt grote brand in Donderen

Donderen- In de nacht van maandag op dinsdag werd de brandweer van Vries om 01.28 gealarmeerd voor een woningbrand aan de Dorpsweg in Donderen. Drie minuten later werd er opgeschaald naar middelbrand omdat het een uitslaande woningbrand zou betreffen in een rietgedekte boerderij. Ook werd de hoogwerker van brandweer Groningen gealarmeerd. 

Bij aankomst van de brandweer bleek het daadwerkelijk om een uitslaande brand te gaan. De brandweer heeft de brand bestreden met twee hogedrukspuiten. Hierdoor kon worden voorkomen dat de brand zich uitbreidde naar het rietgedekte dak. Wel werd een deel van het dak verwijderd om te voorkomen dat hier de vlammen zouden oplaaien. De hoogwerker van de Groninger brandweer kon kort na aankomst retour naar de kazerne. 

De woonboerderij was door de woningstichting omgebouwd naar 5 woningen. De naastgelegen woningen hebben weinig schade opgelopen dankzij de brandvertragende middelen. De woning waar de brand heeft gewoed is volledig uitgebrand.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Foto’s: P.Koene © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

Publicatie:

Drenthe Journaal

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt