De Aziatische tijgermug in Assen aangetroffen.

ASSEN – Vandaag werd bekend dat bij een bedrijf in banden aan de Europaweg-Noord in Assen de Aziatische tijgermug is aangetroffen. Het insect wordt vaker ondekt in partijen geïmporteerde banden uit landen waar het insect voorkomt. Vooralsnog gaat het om één exemplaar. De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit is begonnen met de bestrijding van het tropische insect. De Aziatische tijgermug kan ziektes als Knokkelkoorts, Gele koorts en het West-Nijlvirus overbrengen.

De bestrijding van de tijgermug kan nog enkele weken duren. Omwonenden zijn per brief geïnformeerd over de gang van zaken. Volgens de VWA is Assen de achtste locatie in Nederland waar de Aziatische tijgermug is aangetroffen.

Foto’s: H.Huizinga © Compact Media / 112inhetnieuws.nl

 

 

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt