Mobiel Medisch Team van UMCG naar GAE

GRONINGEN – Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en Groningen Airport Eelde (GAE) gaan de mogelijkheden onderzoeken naar een nieuwe standplaats voor de helikopter van het Mobiel Medisch Team (MMT) op de luchthaven in Eelde. Onlangs werd het bekend dat het aantal vluchten van het MMT in Groningen de afgelopen twee jaar met 30 procent is gestegen.

Omwonenden van het UMCG ondervinden tijdens het opstijgen en landen veel last van de helikopter, ook omdat in de avonden en nachten gevlogen mag worden. De overlast van de traumaheli zal door de verplaatsing van de standplaats niet geheel verdwijnen aangezien de huidige standplaats op het dak van het UMCG in gebruik blijt, als bij indicatie door MMT arts patiënten alsnog worden overgevlogen naar het ziekenhuis.

Naast een eventuele nieuwe standplaats voor het Mobiel Medisch Team is er in de vandaag geondertekende intentieverklaring ook de plannen voor een nieuwe standplaats voor het UMCG Ambulancezorg beschreven. In begin 2014 zullen de organisaties een besluit nemen over de kwestie.

De minister van Volksgezondheid Welzijn en Sport heeft ook aangegeven, dat een verplaatsing van de standplaats van het MMT in Groningen wenselijk is voor een betere landelijke dekking van Nederland. Ook is het GAE voorzien van de benodigde faciliteiten, Denk hierbij aan het tanken. Omwonenden van het vliegveld zullen door de organisaties tijdig over de plannen worden geïnformeerd.

Foto: © Compact Media

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt