Brand bij loonbedrijf in Smilde (Update)

Smilde- Maandagmorgen om 11.21 uur werd de brandweer van Smilde gealarmeerd voor een brand aan ‘t Noorden in Smilde. Het zou hierbij gaan om een fabricage/opslaggebouw. Enkele ogenblikken later werd er door de meldkamer Noord-Nederland opgeschaald naar middelbrand, hierdoor werden ook het korps van Appelscha, de hoogwerker uit Assen en het grootwatertransport uit Vledder gealarmeerd.

In de loods van het bedrijf stond een landbouwvoertuig in brand staan die een grote rookontwikkeling veroorzaakte. De rookpluim was in de wijde omgeving te zien.

De brandweer heeft de brand inmiddels onder controle. De brandweer onderzoekt of er asbest bij de brand is vrijgekomen. Ook is er sprake van instortingsgevaar. Tijdens de bluswerkzaamheden kwamen enkele balken van de loods naar beneden. De brandweerkorpsen konden voorkomen dat de brand oversloeg naar een naastgelegen loods. De brandweer van Vledder kon voortijdig terugkeren naar de kazerne. Stichting Salvage zal de schade opnemen van de brand.

Foto: R.Koene © Compact Media / 112inhetnieuws.nl

De Krant van Midden Drenthe

 

 

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt