Fietser zwaar gewond na botsing met boom

Assen – Woensdagmiddag omstreeks 15.30 is bij een ongeval op de Hoofdvaartsweg in Assen een fietser ernstig gewond geraakt. De jongeman botste met zijn fiets tegen een boom. De hulpdiensten troffen dan ook een redelijk ongewone situatie aan. Het Mobiel Medisch Team van het UMCG verleende in verband met het ernstig letsel van de fietser assistentie aan het aanwezige ambulance personeel.

De jongeman is met hoge prioriteit en onder begeleiding van de MMT arts overgebracht naar het UMC in Groningen. De verkeersongevallen analyse doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Vermoedelijk reed de fietser gezamenlijk met een scooter waarbij hij werd voort getrokken door de scooter in de richting van Smilde. Mogelijk moesten zij uitwijken waarbij de jongen tegen de boom botste.

Politiebericht:

Assen – Een 17-jarige jongen uit Veenhuizen raakte woensdagmiddag ernstig gewond doordat hij op zijn fiets tegen een boom botste. De jongen liet zich op het fietspad langs de Hoofdvaartsweg op zijn fiets voorttrekken door een scooter bestuurd door een 19-jarige jongen uit Assen. Volgens de scooterbestuurder reden ze ongeveer 40 km per uur.

Op een gegeven moment raakten de sturen van de fiets en de scooter elkaar. De fietser verloor daardoor de macht over het stuur en botste tegen een boom. De fietser is met onbekend letsel overgebracht naar het UMC Groningen. Een Mobiel Medisch Team verleende ter plaatse geneeskundige hulp.

Foto’s: P.Koene © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

Drenthe Journaal

 

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt