Grote politiemacht op de been in Bakkeveen.

BAKKEVEEN – Op dinsdagavond werden meerdere politie eenheden gealarmeerd voor grote commotie aan de Nije Buorren in het Friese Bakkeveen. De commotie veroorzaakt door een grote groep buurtbewoners en inwoners van Bakkeveen is volgens hun een reactie op meerdere incidenten in de straat in de afgelopen twee en een half jaar.

De situatie escaleerde vandaag na een brief van de woningbouwvereniging waarin werd aangegeven dat voor een geschil tussen twee buurtbewoners in de straat voor één van de betrokkenen andere woonruimte zal worden gezocht. Dit is echter na hun inzien geen oplossing voor het huidige probleem in de wijk, nu het gezin die juist voor problemen zorgt in de straat mag blijven wonen. Nam het onbegrip bij de bewoners toe.

De buurtbewoners voelen zich in de steek gelaten door politie, gemeente en nu ook de woningbouwvereniging die het probleem van juist de andere familie niet willen erkennen. Voor tientallen aanwezigen was dan ook de maat nu echt vol, op eigen initiatief wilden zij dan ook verhaal halen bij de familie die al jaren lang  na eigen zeggen de boel zou terroriseren.

Om het niet tussen tot een confrontatie te laten lijden werden meerdere politie eenheden ingezet aan de Nije Buorren in Bakkeveen. Volgens buurtbewoners zou er in de woning zich nog een persoon begeven, zij eiste dan ook van de politie dat deze man zou worden meegenomen, zo niet dan zouden ze de bewoners blijven opwachten.

De politie heeft toen besloten de woning te inspecteren er werd echter niemand meer aangetroffen. Ondanks dat het probleem niet is verholpen en een nieuwe confrontatie voor de hand ligt keerde omstreeks 01.30 de rust in de straat enigszins terug. Voor zover bekend werden zeven eenheden ingezet waaronder twee hondengeleiders.

Tekst en Foto’s: R.Koene © Compact Media / 112inhetnieuws.nl

1. Leeuwarder Courant

2. Leeuwarder Courant

3. Leeuwarder Courant

Nieuwe Ooststellingwerver

Omrop Fryslan + Hjoed

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt