24 uur op de fiets voor het goede doel.

ASSEN – In het recreatiegebied Baggelhuizen bij Assen wordt dit weekend de 7e editie van de MTB world 6 en 24 uur verreden. Het sport evenement is een uniek in Nederland, waarbij fanatiekelingen uit heel Nederland individueel of in teamverband deelnemen. Het parcour van dit jaar is ongeveer 8 kilometer en heeft veel hoogteverschil.

De MTB race in Assen wordt in twee disciplines verreden, waarbij voor een 6 uurs race of een 24 uurs race kan worden gekozen. Op zaterdag 7 september om 13.00 uur was de start op het strand bij de baggelhuizerplas. Het startsein werd door sportman Jasper Iwema gegeven. De motorcoureur uit Hooghalen gaf tijdens de race aan dat hij toch wel  zelf had willen rijden.

Enkele rijdende teams hebben voor het evenement een goede doel omarmt zo ook het team van Gean uit Appelscha. Hun opbrengsten komen ten goede aan de stichting Kinderen Kankervrij. (KIKA)

De finish is zondag om 13.00 uur de gehele nacht wordt er door de deelnemers en teams doorgereden.  Tijdens het evenement zullen er tal van activiteiten te doen zijn voor jong en oud en zullen er diverse demo’s worden gehouden waaronder trail en dirt jump. Ook zal er een groot promodorp worden ingericht met diverse stands, leveranciers en leuke aanbiedingen.

Foto’s: R.Koene © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

 

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt