Explosieven tot ontploffing gebracht in Eelderwolde

Eelderwolde- In de wijk Ter Borch in Eelderwolde is woensdagmiddag om half één een groot aantal explosieven tot ontploffing gebracht. Het gaat om munitie uit de Tweede Wereldoorlog.

De munitie werd in juli gevonden bij de aanleg van een rotonde aan de Meerweg in Paterswolde. Een gespecialiseerde aannemer heeft het terrein inmiddels opgeschoond. Daarbij zijn onder meer handgranaten, mortiergranaten en brisantgranaten aangetroffen. Tijdens de bevrijding rukten de Canadezen vanaf vliegveld Eelde via de Meerweg op naar de stad Groningen. Tijdens de tocht is er munitie in de sloot aan de kant van de weg gegooid en dat is na de oorlog nooit volledig opgeruimd. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie heeft de munitie naar een afgelegen terrein bij Ter Borch gebracht. Daar zijn de explosieven tot ontploffing gebracht.

 

 

 

 

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt