Waterwagen brandweer Drenthe voorgesteld aan brandweer Veenhuizen

Veenhuizen- Dinsdagavond werd de nieuwe waterwagen van de Hulpverleningsdienst Drenthe gepresenteerd op de brandweerkazerne van Veenhuizen.

De brandweer in Drenthe gaat in de komende periode overstappen op het gebruik van deze waterwagens in plaats van de gebruikelijke brandkranen in Drenthe. In de regio’s Zuidwest Drenthe en Assen zal het eerst gestart worden met het gebruik van deze voertuigen waarna de andere regio’s  zullen volgen. Vanaf 1 januari 2014 zullen in deze gebieden de waterwagens de watervoorziening bij calamiteiten zijn. De gemeenten Aa en Hunze, Tynaarlo, Noordenveld en Midden-Drenthe maken vanaf 1 januari 2015 geen gebruik meer van de brandkranen.

Omdat de Brandweer Veenhuizen in de toekomst ook zal worden uitgerust met dit voertuig werd er op de wekelijkse oefenavond de tankwagen van Assen gepresenteerd. Een dag eerder werd ook het korps van Brandweer Norg voorgesteld aan het voertuig. Door met het voertuig de diverse kazerne’s te bezoeken kan in de praktijk worden gekeken wat de mogelijkheden van dit voertuig zijn.

Voor de brandweer van Veenhuizen was het belangrijk om te weten of met dit voertuig de diverse Justitiële inrichtingen kon worden bereikt. Diverse gevangenissen zijn dan ook bezocht om te kijken of het voertuig door de poort kon rijden. Wel werd duidelijk dat de huidige onderkomen van Brandweer Veenhuizen niet geschikt is voor het nieuwe voertuig.

In de onderstaande video ,gemaakt door het WMD, wordt uitgelegd hoe de waterwagens in de praktijk zullen gaan werken en ingezet zullen worden.

Foto’s P.Koene & R.Koene  © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt