Brand in voormalig meldkamer Drenthe aan de Tuinstraat in Assen (UPDATE)

Assen- Vrijdagmiddag omstreeks 18.20 uur is er brand ontdekt bij een pand aan de Tuinstraat in Assen. Hierop werd de brandweer van Assen gealarmeerd. Na enkele minuten werd er door de brandweer opgeschaald naar middelbrand en werden er extra voertuigen gealarmeerd, waaronder de hoogwerker.

De brand is uitgebroken in de voormalige meldkamer van de Drentse hulpdiensten, voorheen was er ook een politiebureau in het gebouw. Het gebouw wordt gesloopt. Volgens de officier van Dienst brandweer is de brand ontstaan in een bult verzameld afval midden in het gebouw. Bij de brand kwam behoorlijk wat rookontwikkeling vrij. De politie en brandweer adviseren omwonenden om ramen en deuren te sluiten en uit de rook te blijven. Door de Meldkamer Noord Nederland is ook de NL-alert ingezet om de omwonenden te waarschuwen.

De brandweer heeft de brand inmiddels grotendeels onder controle. Er stijgt nu voornamelijk witte rook op uit de resten. De brandweer zal nog geruime tijd bezig zijn met nablussen. Inmiddels is ook een graafmachine gearriveerd om beter bij de overgebleven brandhaarden te komen. Bij de brand is geen asbest vrijgekomen dit is een week eerder gesaneerd.

Op de locatie wordt door de gemeente de Multifunctionele Accommodatie (MFA) Assen-Oost gerealiseerd.

Foto’s:  R.Koene © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt