Middelbrand aan de Waezenburglaan in Leek (Infoupdate)

Leek- Zondagmiddag omstreeks 16.40 uur werd de brandweer van Leek gealarmeerd voor een woningbrand aan de Waezenburglaan in Leek. Ook werd de hoogwerker  van Groningen kort daarna gealarmeerd omdat het een brand op de zolder betrof.

Bij aankomst van de eerste brandweerlieden was er een grote rookontwikkeling. Hierop werd er opgeschaald naar middelbrand. Ook het brandweerkorps uit Roden werd gealarmeerd om assistentie te verlenen maar hoefde niet in actie te komen. De brand is vermoedelijk ontstaan door kortsluiting. Door de snelle inzet van de brandweer kon worden voorkomen dat de brand oversloeg naar de naastgelegen woningen.

De bewoner van de betroffen woning is door opgeroepen ambulancepersoneel gecontroleerd in verband met mogelijke rookinhalatie en brandwonden aan hand. De brandweer heeft na de bluswerkzaamheden de woningen geventileerd. Stichting Salvage zal de bewoners bijstaan namens de verzekering in de afhandeling van de schade.

Foto’s R.Koene © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

Politiebericht:

Leek – Zondagmiddag is er brand ontstaan in een woning aan de Waezenburglaan.

Ter plaatse kon de brandweer de brand snel blussen. De bewoner kon op tijd de woning verlaten. Hij is met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Na het blussen van de brand bleek dat er een hennepkwekerij in de woning zat. Hierbij werd illegaal stroom afgetapt. Vermoedelijk is bij de hennepkwekerij brand ontstaan. De bewoner wordt later gehoord over de aanwezige kwekerij.

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt