Enerverende eerste dag van het Noordelijk Internationaal Concours Hippique in Assen

Assen- Donderdagmorgen werd er gestart op het Noordelijk Indoor Concours Hippique in de TT-Hall in Assen. Op deze eerste dag kon het NICH door iedereen bezocht worden aangezien er door de organisatie vandaag nog geen entreegeld werd gevraagd.

Naast de gehele dag wedstrijden op de ingerichte wedstrijdbak in de hal was er ook ruimte voor standhouders om hun producten te promoten. Gedurende de dag vielen de bezoekersaantallen naar ons aanzien enigszins tegen, maar gedurende het avondprogramma was er behoorlijk wat publiek om de wedstrijden te aanschouwen.

Zo won eerder op de dag Stefan Adamowicz na een barrage de eerste prijs in de klasse L, Francine Pijper werd tweede gevolgd door Amber Meijer die met de derde prijs naar huis ging.

In de klasse M bestond de top drie uit Chantal Regter, Elmar van Hoorn en Xanne Sluyter. Het middagprogramma werd afgesloten met de klasse Z. De Emmer amazone Marleen Schütte ging na een zinderende wedstrijd met de winst naar huis. Suzanne Tepper en Chantal Regter gingen respectievelijk met de 2e en 3e prijs naar huis.

Het avondprogramma bestond uit de klasse CSI-AM. Deze internationale klasse werd verreden op 2 hoogtes. Echter werden beide wedstrijden gedomineerd door de Duitser Tobias Blotz. Hij was in beide wedstrijden de allersnelste. Als afsluiting vandaag werd er gereden in De Klasse ZZ.

Helaas is dit ons enige verslag van het NICH Assen van dit jaar omdat onze accreditatieaanvraag dit jaar niet gehonoreerd is.

Foto’s: P.Koene © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

 

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt