Hardnekkige schoorsteenbrand in Appelscha

APPELSCHA – Donderdagavond omstreeks 19.50 uur werd door bewoners van een woning aan de Vaart Zuidzijde in Appelscha na het waarnemen van een brandgeur de brandweer gealarmeerd. In afwachting van de brandweer van Appelscha en Assen nam een bewoner al actie door de schoorsteen op het dak te controleren, waarbij enkele vonken werden waargenomen. Bij aankomst van het korps van Appelscha kwam er veel rookontwikkeling vrij. Door de brandweer werden alle aangrenzende vertrekken van de schoorsteenpijp gecontroleerd met een warmtebeeldcamera.

De gealarmeerde hoogwerker van Assen werd in stelling gebracht, waarna de schoorsteen door de brandweer werd geveegd. Echter zo makkelijk ging het niet. De ramoneur wilde echter niet door de gehele schoorsteen heen en bleef door een knik in de pijp hangen. Hierdoor werd niet de gehele schoorsteen geveegd en bleef de verstopping aanwezig. De brandweer heeft vervolgens de kachel verwijderd om de brand geheel te kunnen doven. Het verkeer werd tijdens de inzet omgeleid. De brandweerkorpsen konden omstreeks 20.30 uur terug keren naar de kazerne.

Foto’s: R.Koene © Compact Media

 

 

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt