Brandweerkazerne Oldeberkoop officieel geopend.

OLDEBERKOOP – Vrijdagavond werd de brandweerkazerne aan de Heerenveenseweg in Oldeberkoop officieel geopend door regio commandant Bouman en burgemeester Oosterman van de gemeente Ooststellingwerf. De opening van de kazerne werd eerder uitgesteld in verband met een dodelijk incident in het naburige Makkinga, waarbij het korps van Oldeberkoop die dag assistentie verleende.

In de aanloop naar de onthulling werd onder andere door een oud gediende van het korps van Oldeberkoop een stukje geschiedenis verteld. Destijds in de jaren 60 diende de brandweerlieden zich al te houden aan een regelement en werd er de keuring van brandweerlieden ingevoerd. De oud gediende gaf aan dat de middelen in die tijd beperkt waren, maar dat er nooit een brand niet was geblust. In het regelement stond tevens dat bij overtreding van gebruik van alcohol een boete werd opgelegd van twintig cent. Iets wat nu ondenkbaar is.

De voormalige kazerne aan de Wolvegasterweg voldeed niet meer aan de gestelde eisen van nu. De nieuwe kazerne is van alle gemakken voorzien waaronder kleedruimte en toilet en douche faciliteiten en instructielokaal. Na de opening van dhr. Bouman en burgemeester Oosterman konden genodigden rond kijken in het nieuwe onderkomen van de brandweer Oldeberkoop onder het genot van een hapje en een drankje.

Foto’s: R.Koene © Compact Media / 112inhetnieuws.nl

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt