Toerist blij met de brandweer dichtbij

DIEVER – Zaterdagmiddag omstreeks 15.20 uur is er brand uitgebroken in een riet gedekte woonboerderij aan het Moleneinde in Diever. Een oplettende voorbijganger uit Diever zag flinke rookontwikkeling aan de achterkant van het pand en alarmeerde de brandweer. De vrouw in de groepsaccommodatie had geen idee dat er brand was ontstaan tot dat zij op de hoogte werd gebracht. In verband met het gevaar van een riet gedekte woning werd er opgeschaald naar middelbrand, waardoor ook de korpsen van Dwingeloo en de hoogwerker uit Steenwijk werden gealarmeerd.

Door het snel handelen van het korps van Diever werd voorkomen dat de gehele woonboerderij in de as zou worden gelegd. De brand die was ontstaan door warmte aan het einde van een afvoerpijp van een gaskachel, heeft het riet doen ontbranden. Was de brandweer enkele minuten later geweest dan had de brand zich in het riet kunnen verspreiden en was de boerderij waarschijnlijk verloren gegaan.

Dit onderstreept dan ook het belang om de brandweer in Diever te behouden. De oorzaak van de brand was niet te voorkomen door extra voorzorgmaatregelen. Komende dinsdag wordt er een besluit genomen over het voorbestaan van het korps van Diever.

Foto’s R.Koene © Compact Media / 112inhetnieuws.nl

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt