Fanatiekelingen trotseren de wind en kou tijdens de 4mijl (FOTO UPDATE!)

HAREN/GRONINGEN – Tijdens de 27ste editie van de 4Mijl die zowel koud als winderig was heeft de Ethiopiër Yenew Alamirew de wedstrijd op zijn naam geschreven. Hij versloeg in een tijd van 17.30 zijn landgenoot Abrar Osman en Haile Gebrselassie. Bij de vrouwen won net als vorig jaar Viola Kibiwott de strijd om de hoogste trede van het podium, hierbij liep ze in een tijd van 19.14 de 4mijl uit.

Aan de recreantenloop deden dit jaar zo’n 21.000 fanatiekelingen mee, de deelnemers waren zowel jong als oud. De meeste deelnemers waren blij dat de wind veelal in de rug was en niet van voren. Anders was het voor sommigen nog zwaarder geweest dan dat het al was. Dit jaar werd er via de 4mijl geld ingezameld voor de stichting “Villa Joep” die medicijnen hoopt te vinden voor een vorm van kinderkanker.

Foto’s: J. Frielink en R.Koene © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

 

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt