Verkeersongeval tijdens de Zuidlaardermarkt

Zuidlaren-  Dinsdagmiddag omstreeks 13.10 uur werden diverse politie eenheden, een ambulance en de vrijwilligers van de brandweer Zuidlaren en Vries gevraagd zich met spoed naar de stationsweg in Zuidlaren te begeven vanwege een verkeersongeval tussen 2 auto’s.

Doordat vandaag de 813e Zuidlaardermarkt plaats vond is het dorp voor deze grootste paarden en warenmarkt van europa grotendeels afgesloten.
Hierdoor word door de brandweer van Zuidlaren het reservevoertuig centraal bij het dorp neergezet omdat het voor diverse vrijwilligers bijna onmogelijk is zich door het dorp snel naar de kazerne te begeven.
Hierdoor kunnen de leden die zich aan de ene kant van het dorp bevinden naar de kazerne en de anderen naar het reservevoertuig. waardoor er ten alle tijde snel uitgerukt kan worden. Ook wordt er een tweede brandweerkorps mee gealarmeerd zodat men er zeker van is dat er snel een brandweereenheid ter plaatse is.

In dit geval werd dus de brandweer van Vries, na vanochtend een loze melding vanaf Dennenoord wederom gevraagd zich voor assistentie naar Zuidlaren te begeven.
Ter plaatse gekomen bleek zich op de Verlengde stationsweg  zich een kop-staart aanrijding voorgedaan te hebben waarbij 3 voertuigen betrokken waren, met een forse schade als gevolg. Het ambulancepersoneel heeft de bestuurders gecontroleerd maar vervoer naar een ziekenhuis bleek niet noodzakelijk.

De als eerste ter plaatse gekomen brandweer van Zuidlaren heeft de voertuigen veilig gesteld, het korps Vries kon onverrichte zake retour.
Een berger zorgde daarna voor de afsleep, waardoor na een klein uurtje de af en aanvoer van auto’s weer op gang kon komen.

Foto’s J.Haring © Compact Media

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt