Brandweer Diever definitief uitgeblust

DIEVER – Bij de kazerne aan de Brink in Diever werd door brandweercollega’s, familie en oud-brandweerlieden afscheid genomen van het bestaan van de post Diever. Voorafgaand aan de ceremonie werd het korps van Diever door een melding van de Meldkamer Noord-Nederland bedankt voor hun diensten. Na jaren lang inzet en het geven van hun leven voor anderen, kwam hier vanavond abrupt een einde aan.

Door de besluitvorming van de Gemeente Westerveld om drastisch te gaan bezuinigen op veiligheid van hun inwoners en de komende regionalisering naar de Veiligheids Regio Drenthe, werd het korps van Diever in hun ogen overbodig. Na vandaag zal de brandweer post Diever niet meer bestaan, Met alle mogelijke gevolgen van dien.

Postcommandant Arend Biemolt hield voor alle aanwezige een toespraak, waarna er door de aanwezigen een minuut stilte in acht werd genomen. Door de 16 actieve brandweerlieden werd vervolgens symbolisch hun laatste vuur geblust. Het brandweerlogo aan de kazerne ging voor altijd uit.

De ceremonie werd afgesloten door het afschieten van een vuurpijl met alle namen van het korps van Diever. Op deze donkere maandagavond werd door de aangeslagen brandweerlieden in besloten kring nagepraat.

Namens Compact Media willen wij alle leden van Brandweer Diever bedanken voor hun jaren lange inzet voor de gemeenschap en hun zeer warme gastvrijheid naar ons toe.

Foto’s R.Koene © Compact Media / 112inhetnieuws.nl

 

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt