Digitaal in beroep tegen verkeersboetes

Nederland- Vanaf maandag 27 januari is het mogelijk online in beroep te gaan tegen een verkeersboete. De Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (CVOM) opent het Digitaal Loket Verkeer waarmee degene die een Mulderbeschikking hebben ontvangen, in een paar eenvoudige stappen een volledig beroep in kunnen dienen. Gemakkelijk, snel en papier- en postzegelloos. Via www.om.nl/verkeer kan worden ingelogd met DigiD en het CJIB-nummer van de beschikking.

In het loket doorloopt de betrokkene een vast aantal stappen, toegespitst op het soort boete. Gevraagd wordt waarom iemand het niet eens is met de beschikking. De betrokkene krijgt daarbij de gelegenheid argumenten aan te voeren en bewijsstukken toe te voegen (door documenten te uploaden). Als de flitsfoto’s online door de politie beschikbaar zijn gesteld, dat is in ongeveer de helft van het land geregeld, dan zijn deze ook in het OM-loket opvraagbaar. Ook deze foto’s kunnen worden toegevoegd aan het beroep.

Het Digitaal Loket Verkeer past in het streven van de Rijksoverheid waar mogelijk digitaal met burgers te communiceren. Gelijktijdig verwacht het OM door het verminderde papierwerk efficiënter te kunnen werken.

Samenwerking Justitieketen
Het Digitaal Loket Verkeer is een samenwerking in de Justitieketen tussen het Openbaar Ministerie, het Centraal Justitieel Incassobureau en de politie.

Tekst: OM.nl

Foto: Archief Compact Media

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt