Jongeren verantwoordelijk voor 23 woninginbraken

OOSTERWOLDE – De politie heeft met de aanhouding van vier jongeren een groot aantal woninginbraken in Oosterwolde en Appelscha opgelost. Drie van de vier verdachten zijn 13 jaar oud en één is 15 jaar. De jongen van 15 jaar zit nog vast.

Sterke stijging woninginbraken
In de maand december werd de politie geconfronteerd met een sterke stijging van het aantal woninginbraken in de dorpen Appelscha en Oosterwolde. Opvallend bij deze woninginbraken was dat de inbrekers voornamelijk binnen kwamen door een ruit in te slaan. Eenmaal binnen werden vooral geld en tablets gestolen. Gezien de stijging van het aantal woninginbraken reden voor de politie om nader onderzoek te doen. Dankzij buurtonderzoek en getuigenverhoor kwam de politie de vier jongeren op het spoor. Twee jongens van 13 jaar zijn afkomstig uit Oosterwolde, de andere 13-jarige is woonachting in de gemeente Smallingerland en de 15-jarige jongen woont in Appelscha. De vier werden vorige week aangehouden.

Bekentenis tijdens verhoor
Tijdens het verhoor werd duidelijk dat de vier jongeren verantwoordelijk waren voor 23 woninginbraken, 9 daarvan werden gepleegd in Appelscha en 14 in Oosterwolde. De jongeren opereerden in wisselende samenstelling. Alle vier bekenden hun aandeel. De vier verklaarden dat het hen te doen was om het geld en de kick. In overleg met de officier van justitie werd besloten om alle vier voor te geleiden bij de rechter-commissaris. Die besloot om alle jongens in bewaring te stellen, maar voor de 13-jarigen werd de inbewaringstelling geschorst. Het drietal werd direct door Jeugdzorg onder de hoede genomen en ze volgen dan ook een behandeltraject. De verdachten zullen zich voor de kinderrechter moeten verantwoorden. Het onderzoek is overigens nog niet afgerond. Meer aanhoudingen worden dan ook niet uitgesloten.

Foto: Archief

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt