Waarschuwing voor valse meteropnemers

Roden – Volgens een bij de politie binnengekomen melding zijn er in Roden mensen actief die zich voordoen als meteropnemers en zo bij mensen proberen binnen te komen.

Maandagmiddag kwamen twee net uitziende blanke jongemannen aan de deur bij een bejaarde vrouw aan de Ceintuurbaan Noord. Ze gaven zich uit voor meteropnemers en wilden naast de meter ook graag het laatste jaaroverzicht van de vrouw zien. De mannen werden niet binnengelaten en verdwenen hierna.

Een telefoontje naar het elektriciteitsbedrijf maakte duidelijk dat er geen meteropnemers actief zijn. Het doorgeven van meterstanden gebeurt tegenwoordig per post of digitaal. Mocht het nodig zijn dat er wel mensen van het elektriciteitsbedrijf moeten komen, dan krijgen de bewoners daarvan altijd vooraf schriftelijk bericht.

De politie waarschuwt voor dit soort praktijken. Laat nooit onbekenden binnen die met wat voor smoes dan ook aan de deur komen. Vraag ook altijd om een legitimatie.

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt