Nu ook aardbeving in Drenthe

Assen- Inwoners van Assen zijn woensdagavond opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 2.0 op de schaal van richter.

Volgens het KNMI lag het epicentrum bij Geelbroek, ten zuiden van Assen. De beving is waarschijnlijk veroorzaakt door de winning van aardgas uit het gasveld Eleveld. Verschillende inwoners van Assen voelden rond 22.30 uur een beving. Veel mensen dachten dat het net als dinsdag om een straaljager ging die door de geluidsbarrière vloog. Toen werden trillingen gevoeld in onder meer het Noorden van Drenthe.

De aardschok deed zich voor op de avond dat de Tweede Kamer in Den Haag debatteert met minister Kamp over de aardgasboringen in Groningen.

Sinds 1986 zijn er een twintigtal lichte bevingen geregistreerd door gaswinning uit het Eleveld en andere kleine velden bij Assen. November vorig jaar was er een beving van 2.4 op de schaal van Richter bij Annen.

Tekst: RTV Drenthe

Foto: NAM

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt