Let op! U wordt gecontroleerd!

serie is geleverd door de firma Gatso uit Haarlem. Het systeem kan  worden gebruikt voor diverse doeleinden en aangepast op de wensen van de klant. Het bedrijf verwijst ons voor specificaties door naar het CJIB.

Er zijn modellen beschikbaar die zijn uitgerust met de mogelijkheid om meerdere overtredingen vastleggen kunnen leggen van maximaal 12 voertuigen over vier rijstroken. Dit geldt voor zowel passerende als tegemoetkomende verkeer. De revolutionaire camera kan zowel foto of video beelden vastleggen.

Volgens Gatso worden er in geheel Nederland in opdracht van de overheid nog 143 camera’s geplaatst, wat het totaal brengt op 237 geleverde camera’s van dit type. Met doelstelling de verkeersveiligheid te verhogen. Ongeacht dat er op dit kruispunt richting het Wilhelmina ziekenhuis en het NS station geregeld te hard wordt gereden en nog even het stoplicht wordt meegenomen gebeuren er relatief weinig ongevallen op dit kruispunt.

De veiligheid enkele honderden meters ervoor bij het kruispunt Haarweg naar de snelweg A28 en het TT Circuit laat meer te wensen over. Jaarlijks vinden hier meerdere aanrijdingen plaats.

Foto’s: R.Koene © Compact Media

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt