VIDEO: Vrachtwagen raakt van de weg op A28 (Update 13.00 uur)

Hooghalen- Dinsdagmorgen heeft er op de A28 ter hoogte van Hooghalen een eenzijdig verkeersongeval plaatsgevonden met een vrachtwagen. Door nog onbekende oorzaak raakte de chauffeur van de weg en reed achter de vangrail langs tegen het viaduct.

Wonderwel kon de chauffeur zelfstandig uit de cabine komen en stak de A28 over waar hij door collega chauffeurs werd opgevangen. Daar werd hij ook door gealarmeerd ambulancepersoneel opgevangen. De gealarmeerde brandweer van Assen kwam met twee voertuigen ter plaatse. Echter was er voor de brandweer weinig aan werkzaamheden te verrichten waardoor men al snel weer terug kon keren naar de kazerne.

Berger Hamstra zal na de spits de combinatie bergen. Wel werd de lekgeslagen dieseltank door de berger leeggepompt.  Tijdens de hulpverlening werd het verkeer over 1 rijstrook geleid. Hierdoor ontstond een file van ongeveer 6 kilometer. De politie heeft van passerende voertuigen waarvan de bestuurder met de telefoon foto’s aan het maken was de kentekens vastgelegd.

Update: Inmiddels is de vrachtwagen geborgen en is de vervuilde grond afgegraven. Ook is men druk bezig om de vangrail weer te repareren. Ten tijde van de berging en werkzaamheden werd het verkeer over 1 rijstrook geleid. Dit had een korte file tot gevolg.

Foto’s & Video: P.Koene © Compact Media

Publicatie:

Transport OnlineP.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt