VIDEO: Bewoner zet woning vol gas in Assen (Update!)

ASSEN – Een bewoner heeft maandagmiddag zijn woning aan de Van Swinderenhof in Assen vol laten lopen met gas. De man werd door de politie bij aankomst aangetroffen. De brandweer van Assen werd gealarmeerd voor een gaslekkage.

De officier van dienst Dhr. Luider vertelde achteraf dat volgens hun informatie de gaskraan al ruim een uur zou open staan. Bij metingen werd een hoge concentratie vastgelegd. De brandweer heeft in verband met het gevaar het gebied ruim laten afzetten en besloten de ramen van de woning in te gooien. Het gas werd middels een hogedrukspuit verneveld. De omliggende bewoners werden door de politie en brandweer geëvacueerd. Er zou op één van de ramen van de woning een brief hebben gehangen.

Bij het incident raakte niemand gewond, wel zou er nog een kat vermist worden. De bewoner van het pand is volgens persvoorlichter Robert Jan Valkema meegenomen voor verhoor. Onderzoek moet uitwijzen wat de beweegredenen zijn van de man.

Politiebericht:

Assen – De politie hield maandagmiddag een 57-jarige man uit Assen aan. Kort daarvoor kwam de melding binnen dat deze bewoner van de Van Swinderenhof voornemens was zijn woning op te blazen.

Ter plaatse bleek de woning van de verwarde Assenaar vol gas te staan. Een aantal omwonenden werden uit voorzorg uit hun woning gehaald. Uiteindelijk gaf de verwarde bewoner zich over en werd overgedragen aan het zorgkader.

Foto’s & Video: P.Koene & R.Koene © Compact Media

Publicatie:

Drenthe Journaal

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt